SUDL in Finland

Afgelopen week was Gertjan namens SUDL in Finland in het kader van het internationale project Sustainable Energy Education: SEED. Het CoVE SEED project is een samenwerkingsverband van 36 partners uit vijf Europese regio’s die het beroepsonderwijs op het gebied van duurzame energie willen innoveren en ontwikkelen om tot een fossielvrije wereld te komen. 

De tekorten op de arbeidsmarkt en het ontbreken van professionals, maken het niet makkelijk om de energietransitie vorm te geven. SEED ziet het beroepsonderwijs als een belangrijke aanjager van de energietransitie. Het project stimuleert het beroepsonderwijs en hun regionale partners om excellent onderwijs te ontwikkelen op het gebied van duurzame energie. Dit heeft als doel dat opleidingen beter aansluiten bij de arbeidsmarkt, er een groter aanbod aan goed geschoolde professionals ontstaat en de ontwikkeling van nieuwe technologieën een impuls krijgt. 

De bijeenkomst vond plaats in de culturele hoofdstad van Finland, Turku. De learnings uit de eerste 6 maanden onderzoek werden door alle deelnemers gepresenteerd. En na 3 mooie dagen van kennisdeling, was er gelukkig ook nog een dag de gelegenheid om een klein stukje van de Finse Archipel te verkennen, hier en daar geholpen door een duurzame elektrische deelstep.

Vorige
Vorige

Gastdocent

Volgende
Volgende

C-day