C-day

Op 7 juli 2021 was het zover. Op een bijzondere plek met een rijke geschiedenis, in de Prodentfabriek in Amersfoort, vond het C-day festival plaats. SUDL was uitgenodigd om de studenten van de WoningBouwersNL Opleiding te inspireren met onze unieke visie op circulariteit.

De Prodentfabriek is een van de meest duurzame evenementenlocaties van Nederland. Het complex is onderdeel van De Nieuwe Stad in Amersfoort, een creatieve broedplaats waar duurzaamheid, samenwerking en innovatie centraal staan. Dat is bij uitstek een locatie waar de mensen van SUDL zich thuis voelen. 

 

 

Een van onze oprichters, Gertjan van Hardeveld, daagde de aanwezigen uit om verder te denken dan materialen alleen. Hoe kun je voordeel halen door verder te denken dan wat er geëist wordt? Want alleen door te blijven vernieuwen, kun je de huidige veranderlijke markt leiden en op tijd inspelen op de ontwikkelingen die de toekomst meebrengt.

Hoe kom je tot een circulaire woning in een circulaire context? Hoe ziet een duurzaam, mensgericht businessmodel voor de wereld eruit? Hoe ontwikkel je hyper duurzame circulaire communities door met een integrale blik naar de opgave te kijken? Gertjan nam de zaal mee in de volgende stappen die we gaan zetten in duurzaamheid en circulariteit en lichtte het dynamisch model van SUDL toe. Dat model biedt het raamwerk waarbinnen je via een helder proces naar de ontwikkeling van een circulaire community wordt begeleid.