Stichting KLANK bestaat uit 45+ creatieve ondernemers op het gebied van muziek en geluid. KLANK brengt een groot aantal Utrechtse muziekprofessionals samen en faciliteert hen door studio ruimtes te creëren. Momenteel bevinden de studio’s van KLANK zich in Den Dolder, waar de ruimtes door leegstand betaalbaar zijn maar tijdelijk.

SUDL ondersteunt Klank bij haar zoektocht naar een nieuwe duurzame plek.

Klank

45 muziek proffesionals op zoek naar een Duurzame plek

Het probleem

 

Door deze tijdelijkheid en het beperkte aantal ruimtes in Den Dolder kan deze community economisch niet groeien. Daarom zoeken de professionals een locatie in de stad Utrecht waar dit wel mogelijk wordt.


De zeer gelimiteerde gelegenheid voor huisvesting, de hoge prijs van het vastgoed en de hoge kosten voor het bouwen van werkruimtes voor muziekprofessionals, maakt dat vele creatieve ondernemers in deze sector vroegtijdig afhaken of verhuizen naar steden als Eindhoven en Rotterdam.

De geografische spreiding van dit soort beroepen is een gemiste kans in de totstandkoming van synergie, de bevordering van kruisbestuiving en de algehele saamhorigheid binnen deze beroepsgroep.

Duurzame oplossing

Samen met de gemeente Utrecht proberen we het demontabele zuiderstrand theater te redden van de sloop en naar Utrecht te halen.

Duurzaamheid & Circulariteit

 

Ons plan draagt bij aan de circulaire doelstellingen van de provincie, gemeente en stad Utrecht. Het gebouw zelf is duidelijk een circulair hoogtepunt. Door bouwmaterialen te hergebruiken en bouwdelen te verplaatsen voldoen wij bij het ontwerp aan de eerste R van het 10 R-en model: Refuse (het weigeren van het gebruik van grondstoffen).

Hiermee laten we ook zien dat het mogelijk is, wat ons een uniek en waardevol positief voorbeeld maakt voor Nederland.Hiermee laten we ook zien dat het mogelijk is, wat ons een uniek en waardevol positief voorbeeld maakt voor Nederland.

Ook bij de invulling van het pand wordt gekeken naar circulaire oplossingen. Zo kijken we naar een gerecyclede inboedel, circulaire methodes voor de verbouwing en het bouwen van demonteerbare circulaire muziekstudio’s. Het doel is het behalen van een optimaal resultaat voor natuur, maatschappij, leefgemeenschap en ondernemers. We streven naar de ontwikkeling van een community; een gedeeld ecosysteem waarin duurzaamheid en circulariteit verweven worden met het individuele geluk.

Vorige
Vorige

Utopia: Een Mini samenleving op 75 hectare

Volgende
Volgende

Dura Vermeer: Duurzaamheidsinvulling tender Coehoorn